4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mustig, vegetarisk lasagnemed både svamp och linser. Använd gärna fyrkantiga brödformar till lasagnen – om du inte tycker att det är en höjdare att anpassa de fyrkantiga lasagneplattorna till ovala ugnsformar, förstås
¼ paket med torra lasagne plattor. (om du lagar med färsk svamp så. Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Njut med en sallad till. Färska lasagne plattor 1 stor burk champinjoner 3 dl matgrädde 1 dl mjölk1 påse riven smakrik ostSalt och peppar Gör en svampsås och mixa den medlasagne plattorna och lägg osten överst och grädda på 200 gr i 25 minuter
Öppenlasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Färska lasagneplattor är toppen att använda här, de behöver inte kokas många minuter och blir vansinnigt gott att ”bygga ihop” med vad du själv föredrar eller har i kylskåpet
Nu är det ju det här med att jag ännu en gång använde glutenfria lasagneplattor, som till lasagnen. Gårdagens ett glas vin med min kära vän blev som alltid en flaska vin och tre timmars jidder
Den öppna lasagnen har sedan gått en sväng på grillen med lite ekrökspån. Jag har modifierat lite i ingredienslistan och dessutom gjort en öppenlasagne av rätten
Varva lasagneplattormed ricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnen och trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
¼ paket med torra lasagne plattor. (om du lagar med färsk svamp så. Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Lägg sedan ut två lasagneplattor och täck över med béchamel, pesto- och svampsås och riven pecorino. Lägg sedan ut ytterligare två lasagneplattor och täck över med béchamel och skivor av fontina-ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.