Tillsätt mjölken och rör noggrant låt stavningen koka upp under omrörning. Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl till en pajdeg och tryck ut den i en pajform
Rosta havregryn och mandelmjöl i en torr stekpanna på medelvärme. Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
Skölj salladen och skär sedan salladsbladen i större bitar. Mixa samman ingredienserna till dressingen, gärna med hjälp av en mortel/stavmixer tills du har en slät dressing
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Fick med mig lite allt möjligt hem, bland annat en stor och fin mortel och riktiga weissbierglas. När allt var färdigt begav vi oss upp till en av mina polare, han som också köpt med sig lite öl hem från Danmark i förra veckan
Quinoan och rismjölet gör pajskalet riktigt krispigt, smakrikt och gott. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
För tryckkokning följer du anvisningarna för respektive märke. Smaka av med salt och pep-par. Skaka samman vatten och mjöl i en redningsbägare och häll ner i gry-tan under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.