Igår gick vi på koreansk restaurang tillsammans med våra kompisar Sofia och Kim. Det har varit en fullbokad vecka med bokklubb på tisdag, SWEAs styrelsemöte på torsdag och sedan två kvällar med kompisträff och middag
Sedan tar du en finmaskig sil och låter buljongen gå igenom för att få den mer klar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet. Ett recept från Guldkorn. hummer. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut
Dra från plattan. Här kommer jag med några tips på förrätter på nyårs. Rensa hummern och hacka köttet. Servera på ett fat med rostat bröd och crispsallad
Alternativ till det vinet skulle vara en Riesling från Alsace, som också passar utmärkt till rätten. Vi drack ett underbart vin från Marcel Deiss, Engelgarten
Den extra maten från julhelgen gör att det bara spritter i benen, ha ha. Vi har inte riktigt planerat vad vi ska äta än men här kommer i alla fall ett tips på en jättegod och nyttig förrätt som man kan ha på nyår
Här kommer lite inspiration till vad man kan bjuda på när gästerna kommerpå nyårsafton. Lägg osten mellan två bröd och stek på bägge sidor i torr stekpanna tills brödet fått lite färg och osten smält
(recept från Allers). Lemon merengue pie cocktail. Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.