Detta är en utav mina absolut favorit bakelser, jag har faktiskt ”upptäckt” Eclairs rätt så nyligen och jag ångrar mig att jag inte smakat på dem tidigare
28 Oktober 2016. Èclairs franska bakverk. Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Grattis broder, 14 år. Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen
Doppa Éclairerna i den varma chokladen. Dagens recept är helt gudomligt, Frankrike i en dessert. Éclair är ett luftigt, frasigt och sofistikerat litet bakverk
Mitt bidrag till Månadens sötsak med tema klassiker blir kakornas kaka – Eclair. En riktigt fin fransk caféklassiker med chokladfyllning och söt glasyr
Ända sedan jag var i Paris i påskas så har jag varit sugen på att baka eclairs. Pateà choux- deg är något jag aldrig testat att göra, och det har alltid känts som att det är väldigt krångligt
Dessa kan man göra avlånga om man så vill men ja valde och göra dem till små bollar,mer barnvänligt och lättare att äta men skulle nog bli finare om ja gjorde avlånga
Innan jul anmälde jag mig till Sebástien Boudet konditorkurs i Stockholm. Där ska jag och de andra deltagarna få testa att baka klassiska franska desserter så som eclair och mille fuilles
Éclairer gör man av en vanlig petit-chou deg. Detta är en favorit för min älskade älskade svärmor som är så underbar, och éclair är inte dåligt heller och dem är inte så svåra att göra som man kanske tror
De här goda rackarna har jag velat baka länge men har inte kommit till skott förrän idag. ) Dessa heter Eclairs och smakerna innuti verkar ju onekligen vara många
Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.