Receptet gäller för 12 st och kommer från Arla. Jag har dock inte helt följt nedan recept, tex så smälter jag inte smöret när jag bakar bullar utan tärnar rumsvarmt smör och har i istället och jag låter degen jäsa kanske en kvart mer vid båda jäsningarna
Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Denna julens första sillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vid familjen Larssons bord
Glutenfria semlor. Sätt ugnen på 230° och sätt in en tom plåt nederst. Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och filmjölken
Visst är det nåt visst med åretsförsta rabarberpaj. Man får liksom vårkänslor på riktigt. ). Denna rabarberpaj är gjord enligt LCHF och den lär vi göra fler gånger kan jag säga
Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. Åretsförsta lussebullar är bakade. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i
Och nu är det alltså 2012 mina vänner. dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
Inspiration till dolmarna fick jag från ett gammalt tidningsurklipp från 70-talet som min mor har sparat från en tid då hon ville börja äta mer vegetariskt. Ta av kastrullen från plattan och blanda i 1½ msk tamarisoja, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 dl grovt hackade hasselnötter och 1 hackad gul lök i lins- och risblandningen. Skär bort stammen från 1 vitkålshuvud och förväll det i lättsaltat, kokande vatten i ca 10 min
En brittisk crumble skiljer sig lite från en svensk smulpaj, och denna variant som jag modifierat efter ett av Delia Smiths recept är helt oroligt god med smak av mustigt brunt socker, krispig topping och mjuk frukt
Har avnjutit åretsförsta jordgubbstårta idag. Inte mycket som slår det. Tårtan var gjord på glutenfria sockerkaksbottnar ( med potatismjöl istället för vetemjöl) som min kollega bakat och fylld med hemgjord vaniljkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.