Vi tänkte vi skulle fortsätta vår fotokavalkad från vår semester idag och därför ska viinteblilångrandiga och sväva ut i något långt försnack, det blir ett tillräckligt långt inläggi alla fall
Okidoki, vi har kollat och sållat bland våra foto som vi tog på semestern - det blir en hel del. och vi tänkte börja med att visa er lite av de bilder som vi tog på, kanske det viktigaste från en resa, maten
Jag har aldrigvaritiThailand, men hoppas att nån gång få åkadit. Väldigtlite, men ni fattar nog. Men i väntan på det så tog jag Thailandtill Glommen, delar av Thailandi alla fall
Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigtfin vardagsrätt
Börja med att fräsa lök, vitlök och timjani oljan. Löken ska bli mjuk, men inte brynt. Tillsätt hälften av curryn och rör om, tillsätt mer olja om det blir torrt
Thailand. Dags för en resa till allas vår favoritdestination. Detta blir dock inte en semesterresa med sol och bad utan en resa av det mer kulinariska hållet
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 mintills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 dl vittvin. 1 dl fin hackad schalottenlök. 1 msk fisksås. 1 st citrongräs. 1/2 dl fint skuren koriander. 1 knippethai-basilika. 1 st lime
När det blir sommar och lite varmare får vi här i köket plötsligt en mycket slappare inställningtillmiddagsplanering och allt vad framförhållning heter
Stycka kycklingenimindrebitar. Fräs curry och korianderhastigti matoljan i en kastrull. Häll på kokosmjölken och lägg ibuljongtärning och kycklingbitarna
Stycka kycklingenimindrebitar. Fräs curry och korianderhastigti matoljan i en kastrull. Häll på kokosmjölken och lägg ibuljongtärning och kycklingbitarna
Lite fet om buken kanske. Då är detta något för dig. En soppa baserad på röda linser och gul curry (den thailändska gula curryn syftar jag på, inte den där gula indiskahittepåcurryn)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.