Inredningstokig som jag är går jag och tittar på julens nyheter nu i sommarvärmen. Men det är nu som man dukar upp och gör sig redo för hösten och även julens nyheter
ca 60-70 st (beroende på storlek). 1-2 vitlöksklyftor, rivna. 1/2-1 tsk malen kryddpeppar (godast blir det om man mortlar hel kryddpeppar). Stek köttbullarna i omgångar, ca 5-10 minuter. ca 60-70 st (beroende på storlek). 1-2 vitlöksklyftor, rivna. 1/2-1 tsk malen kryddpeppar (godast blir det om man mortlar hel kryddpeppar)
Om du vill ha en chokladswirl - spara en liten skvätt av smeten och blanda med kakao och mjölk. cirka 80 min varav 45-60 min i ugn). Tryck ut smeten i en form, cirka 20 cm i diameter, och grädda i ugn i 5-10 min, beroende på om du vill ha din botten lite mjukare eller mer knaprig. Grädda i 45-60 min, tills cheesecaken stelnat helt igenom. 45-60 min. 5-10 min. 45-60 min
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i
TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. Blanda samman mjöl, socker, smör, apelsinskal och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.