Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust icirka en månad. En litenstrimma tunnskalad lime (ingetvitt får komma med risk för beska) efter halva dragningstiden ger en uppfriskandesyrlighet
Häll vinbäreni en glasburk med lock tex ett konserveringsglas. Silaifrån bären och tillsättsirapen. Börja med den mindre mängden och smaka av efter några veckor så den blir så söt som nivill ha den
Det här var en utsökt upptakt på min långa, sköna semester. Eftersom jag redan var i färd med att packa inför vår resa tillKorsika, hann jag inte blogga om denna goda måltid
Kasta samtidigtikryddnejlikorna. Addera gärna några svartvinbärslövi flaskan. Detta har jag själv inte haft tillgångtill men rekommendationer om hur man gör kan hittas på många andra sidor
i en rengjord kruka eller rostfrihink. Tillsätt det kokta vattnet och BrännvinSpecial. Sila och blanda icitronsyra, som rörts ut i så lite hett vatten som möjligt, så syran löses upp
Fyll på med brännvinet och låt det stå och gotta sigtillsammans. Statusuppdatering. Jag har mjöl i örat och jag har tappat en lerkruka med saffransbulle på golvet, men den ligger bra där och samsas med alla mandlar och russin som ligger fasttryckta mot golvbrädorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.