Ingredienser Portioner. 6 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 1 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde 600 g fryst, hackad spenat 250 g frysta, gröna ärter 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Till servering 1/2 dl rostade solrosfrön eller pumpakärnor ev bröd Lägg till i inköpslistan
Blanda avokadon med chili, limejuice, koriander, salt och peppar. Bjud med tillbehören. Stek ärtbiffarna gyllenbruna i rikligt med olja i en het stekpanna tills de får fin färg, 3-4 minuter per sida
Riktigt gott med kryddig vitlök, syrlig citron och krämiga cashew. Smaka av efter hand med basilika, chili, citron och flingsalt tills det passar din smak
Krydda med timjan, mejram och Kajennpepar. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Servera soppan i skålar, toppa med viltfräset och riven prästost gärna strimlad salladslök
Servera gärna med couscous eller bulgur med en klick matlagningyogurt eller creme fraiche. Varför inte variera sig och göra en bönwok istället för kycklingwok eller något annat mer vanligt
Blanda med smör, ost, vin, salt och peppar. Vildsvinsytterfilé medbönwok och mos på ugnsrostad potatis 1. Pensla köttet runt om med 1/3 av glazen. 1,2 kg bakpotatis, Idaho eller stor mjölig potatis 50 g smör, rumstempererat 3 dl prästost, riven lagrad 1-1,5 dl vin, torrt vitt 1 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald Bönwok
Den här veckan en bönwokmed quinoa. Själv har jag haft en härligt fullspäckad helg med middag hos goda vänner i fredags med bad, snittar, trerätters och övernattning
Servera med en klick yoghurt, några citronklyftor och garnera med ett par dillvippor. Blanda couscousen med ärtorna, finstrimlad salladslök och olivoljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.