Äppelpaj/Rabarberpaj. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äpplena är mjuka
Fyll pajernamed rabarber- och äppleblandningen. Skär några snitt på varje pajlock när de är på plats. Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett par matskedar iskallt vatten
Pajdeg. Lägg de marinerade äppelklyftorna i pajskalet och slå på fyllningen. Pajdeg. Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 12 min mitt i ugnen
Denna paj går att variera med alla typer av färska och frysta bär. Kavla ut degen och fyll en pajform. Eller skala den bara och riv äpplena grovt jag la även i några jordgubbar som låg och skräpade hemma och riven ingefära åkte oxå i men man kan krydda med kanel om man gillar det bättre
Vad passar bättre som efterrrätt i hösttider än äppelpaj. Täck med smuldegen. Den här varianten är enkel att göra och väldigt god, äpplen i botten och ett frasigthavretäcke ovanpå
Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad. Börja med vitlöken. Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås
Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad. Börja med vitlöken. Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.