Det blir godare med tjockare skivor, men då tar det nog lite längre tid i ugnen också. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper och torka i ugnen i 1 ½ timme
Äppelringar är så enkelt så ni anar inte. Sen är jag lite trött efter en fullspäckad söndag och kväll med en massa härliga tjejer från Kronoberg som tillsammans ska lyfta näringslivet här i krokarna
Men jag kunde inte låta bli att testa en variant till, den här gången med jordnötssmör i. Jordnötssmaken, som är tillräckligt svag för att inte ta över helt, passar väldigt fint med söta dadlar samt krispiga cornflakes och solrosfrön
Jag vet inte riktigt hur ni har det hos er men här i Karlsborg är varje trädgård full med äppelträd och vartenda ett av dem är kalasfullt med härliga frukter
ÄppelringarIngredienser. Men lite måste man ju se till att hinna med i alla fall. Definitivt en av höjdpunkterna med denna pråliga högtid, om du frågar mig
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till en röra. Bred ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt och platta till den, så den är ca 1 cm tjock
Skär smöret i kuber och fördela det i mjölet, antingen med fingertopparna eller i en matberedare. Skala och tärna äpplena till fyllningen och lägg dem i en gryta med socker och sprit och smör
Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
se eller Fruktförmedlingen där man som trädgårdsägare kmed frukt i överflöd kan annonsera ut till fruktsugna att här finns äpplen (och päron, plommon mm) att plocka gratis
Blötlägg tillsammans med solroskärnor över natten. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Homemade fruktyoghurt med nyrostad müsli till mellis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.