Äppelpajbak i nya köket
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 100 gr smör
  • 1 ägg 5 äpplen (granny smith)
  • 2 msk kanel
  • 2 msk socker Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet, blanda med kanel och 2 msk socker. Blanda övriga ingredienser till en smulig deg. Smöra en kakform. Tryck ut hälften av degen i botten, lägg de rivna äpplena emellan och avsluta med degen smulad över. Grädda i 200 grader cirka 30 minuter Nu när jag skriver ut receptet ser jag att jag helt missade att ha i ägget i degen... men det blev gott ändå!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.