Blanda smör, mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker till en smulig deg och strö över äpplena. Idag har jag bakat den här goda äppelpajen, som jag brukar variera med att byta ut kanelen mot kardemumma
Servera med glass eller vaniljsås. Smält smöret och rör ner sirap, socker, havregryn och mjöl. Grädda i mitten av ugnen i 200 graders ugnsvärme i 20 minuter. 3 dl havregryn
Äppelpajmedsmakav nötter, kardemumma och kanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Servera i ett glas fyllt med is. Strö över lite kanel och garnerna med en äppelklyfta. Skaka tills äggvitan fluffar till sig, ca 30 sekunder. Tillsätt is och skaka ytterligare 20–30 sekunder
Till och med min ganska fåordiga pappa sa att det där hade jag gjort bra så detta är en dessert som går hem hos de flesta så har ni inte provat på varm frukt under ett täckeav vit choklad så gör det
Servera genast med en fräsch grönsallad och kokt potatis. Smaklig måltid. Tillagas i ugn ca 15-20 minuter (medan potatisen kokar). Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg fisken på ett ugnssäkert fat
Servera den frasiga fisken med mos. Såhär års, när det inte går att göra bra potatismos, passar det extra bra att prova på att göra mos av blomkål eller broccoli om du inte provat det innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.