Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte medkanel och vaniljpulver
Lägg äppelbitarna tillsammans med vattnet och kanelstång i en kastrull. En hel pappkasse med äpplen. Dela skalade och urkärnade äpplen i fyra delar (Lägg äpplena i vatten medan du skalar och urkärnar dem så att de inte mörknar)
Lägg bitarna i en kastrull med vatten. Tillsätt sockret, honungen och kanelen. Mixa med en stavmixer. Häll av vattnet och fyll på med 3 dl nytt vatten. 1 tsk kanel
När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Idag torsdag serveras denna äppelkanelmosmed en stor klick grädde tillsammans med pannkakor. Ner i en kastrull tillsammans med övriga ingridienser, låt koka/puttra en stund tills det blivit mosigt
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Äppelmosmed vaniljsmak. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. malen kanel. Äppelmos. malen kanel. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans medkanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.