Äppellängderna bara smälter i munnen. Jag har förmånen att ha en man i mitt liv som har mängder med äppelträd men han har inte vett/tid/ork att ta hand om dem så jag har så att säga fri tillgång att plocka och göra vad jag vill med dem
Försök till att baka nyttigt (hmmmm, hur nyttigt är det med socker egentligen. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper till en cm-tjock kaka med hjälp av skedar (det ska INTE gå att knåda degen), storlek som en mindre långpanna
Äpplen skalas och skivas (ta inte med kärnhuset) Plommon skåras med vass kniv, skållas i hett vatten en kort stund, och sedan drar man av skalet och skivar dem
Servera apelsingrädden till kakan. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör-&rapsolja och socker. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Servera väl kyld och med grädde till. I receptet står att man kan ha rivet apelsinskal i men jag brukar inte ha det utan denna gång gjorde jag en apelsingrädde till istället
Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Den här rätten gjordes för några veckor sedan när vi hade mycket apelsingrädde kvar efter en dessert och grytan är egentligen ett hopkok av rester
Låt chokladkakan svalna och servera medapelsingrädde till. Att baka med chili har blivit alltmer populärt och när jag såg detta recept i en tidning där man använt chili tillsammans med choklad kunde jag inte låta bli att testbaka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.