Ävenmåndagen ägnades åt att laga fransk mat. Igår befann vi oss i de södra delarna av Frankrike (ja, egentligen i en hemkunskapssal på en skola i Örebro, men med lite fantasi så
Här kommer äntligenresten av buffén lillasyster och jag bjöd gästerna på i fredags. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
En shot om dagen. Ska vi kanske försöka hålla sig någorlunda friska denna höst & vinter så tror jag den här magiska drycken hjälper oss en bra bit på vägen
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Under sådana dagar undviker jag alltså alla dessa uppenbara kolhydrater som exempelvis finns i bröd, potatis, pasta, ris, bulgur, couscus, och i möjligaste mån all fett
Det sistnämnda är världens bästa grej att starta dagen med. Det känns verkligen som att det bränner bort alla bakterier i halsen och magen och vips så är man pigg och frisk
Starta dagen med en nyttig grön smoothie till frukost. Smoothies ger en bra mättnad, man blir pigg, presterar bättre och får ut mer av sin eventuella träning
Lägg fisken i en ugnsform. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom lite i såsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ in i mitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter
För att inte reta upp för många militanta köttälskare efter mitt förra inlägg så är det bäst att visa att även jag grillar kött ibland även om det inte blir så ofta
I och med att jag sommarjobbar behöver jag matlådor, och eftersom jag jobbar till middagstid så behöver middagarna uppfylla vissa kriterier såsom snabblagat, lättlagat samt att det gärna gå att göra mycket av så att jag får minst en matlåda (resten fryser jag in för framtida matlådor/middagar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.