Änglamat - MarängmedfärskabärPortioner. Avsluta marängenmed att röra i äppelcidervinägern. Häll den vispade äggvitan i en form, låt marängen bilda en topp i mitten
Dela den färdiga botten i två lika stora bitar och lossa bottnarna, från bakplåtspappret, med hjälp av ex-vis ett styvt tallriksunderlägg i plast som ”förs in under”
» E-postadress. ev färskabär. Nutellatårta/semifreddo medmaränger och bär. Grovkrossa marängerna. Och jag kan tänka mig att jordgubbarna kan bytas ut mot annan frukt eller bär efter säsong eller uteslut bären helt och servera endast med rostad flagad mandel
Det är inte så många av er som ger sig tillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från alla möjliga hörn i världen
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta. Varför valet föll på en marängtårta berodde på att jag gjort några satser fuskbea till kräftkalaset och behövde använda vitorna
Blanda ner lite av hallongrädden i gelatin-/sockerlagen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält under tiden chokladen med smör och grädde Bred över kakan när du precis tagit ut den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.