Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar
Snabb massage med lite allt möjligt från msg-hyllan i kylen, plus lite ingefära, limeskal soya osv. Dagen efter kokade jag blomkål, grädde, mjölk, mixade allt och smakade upp med tabasco och salt för att få en len och fin blomkålskräm
Tyllen har en taggig och en slät sida, så på Blåbärstårtan har jag använt den taggiga, vilket jag inte tycker är så jättefint eftersom taggarna är så små, på jobbet och skolan har vi en tyll med större taggar som kommer ifrån bakers, det blir mycket finare med den
Bulgursallad med grillad vårlök. Ungtupp som marinerats med samma som salsiccian utom vitt vin. Grillad banan med vichokladfudge, vispad grädde och chokladdoppade havreflarn
Med “klassiskt” menar jag då att en klassisk wienerschnitzel serveras på ett sätt, medan vi här i Sveriges syltor serverat den med den “klassiska” sardellringen med kapris i på en skiva citron
Nu när julafton passerat och alla är fulla till bristningsgränsen med gris och konserverad fisk och ris a la malta kan det kännas trevligt med något lättare och fräschare
Det slutade med att det blev bullar över. Egentligen ska man ha lite mer socker i smeten, men då ska man göra enligt riktigt recept som är med dagsgammalt vitt bröd
Nu är det så att jag inte har ett våffeljärn, sanningen är att jag nog inte gjort eller ätit en våffla på typ hundra år med undantaget en belgisk våffla från numera stängda restaurangen Jin & Peeters
Köp en kebabtallrik att ta med från Palmyra Kebab i Årsta. 1. 2. Åk/cykla/gå hem och ät kebabtallriken, allt UTOM den starka såsen som tillkommer extra
Idag var vi ute i skogen och promenerade med ögonen nedåt. Resterande blandades med ströbröd som hade fått ligga och dra i gräddmjölk, finhackad schalotten, salt och peppar
På tal om paleo hade vi ett kostsnack idag medBenny, en av våra tränare på Crossfit Örebro. Jag försöker verkligen leva efter den här dieten, i största möjliga mån men det var ett litet kodak-moment när jag sa att det var dyrt att köpa mandelmjöl etc och Benny undrade varför jag köpte det
Små friterade bollar serverade med honung, kanel och valnötter. Sen tar man med vänsterhanden en näve smet (som bör vara så pass homogen att den gå att bearbeta något, ialla fall med en inoljad hand) och gör en omvänd “mjölka-spene-rörelse”, alltså man klämmer upp smet så att den kommer upp ur pekfingret och tummen, som nu är som en cirkel
Ute med rullebören och drar en repa. Dagens nisse är Håkans tandläkartomte, dvs den han fick som liten kille efter att ha varit duktig hos tandläkare Rosenqvist
För att laga Bennys goda hälsobrödSätt ugn på 200 grader Blanda och rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop välSmörj 2 avlånga brödformar med olja och häll i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.