Lägg tillbaka biffarna och håll varma i skyn medan du värmer på den stekta löken igen. Riktigt saftiga pannbiffar med sockerstekt lök, det hittar jag i Mannerströms underbara kokbok ”Husmanskonst”
Ochpotatismoset måste smaksättas med smör och muskotnöt. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel (jag föredrar när där är lite bitar i, men vill du ha en helt len puré, så ta stavmixern till hjälp)
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i lökenoch svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Då och då kommer suget efter en lättstekt biff med traditionella tillbehör. Eftersom jag inte mår så bra av vanlig potatis så brukar jag använda sötpotatis istället när jag gör råstekt eller klyftpotatis, det fungerar mycket bättre för min mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.