Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vad man kan göra med äggvitor som blir över. Hoppas att ni fått liiite inspiration vad ni kan göra med äggvitorna
I går åkte vi till Skagen över dagen med en vän och hennes familj. Strö över mandelspån. Denna veckan flänger jag verkligen bara hit och dit hela tiden
Låt jäsa över natten. Om du vill, pensla brödet och strö över frön. Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Fast inte på lingonen som blev över, för de har jag fryst in för att använda till jul. Ställ sedan in långpannan i kylskåpet och låt den stå där över natten
Så nu har jag samlat på mig 6 äggvitor som står i kylskåpet och väntar. Nu hade jag 6 st äggvitor och bytte dem mot 3 ägg i receptet, vilket gick alldeles utmärkt
Idag gjorde jag glass av grädde som hade kort datum och i glass har man äggula men ett ägg har både en gula och en vita så av vitan blev det maräng =) Yngsta dottern ska imorgon ha en liten tjejträff och göra minimellodockor så då passar maräng toppen
Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. En försomrig fredagskväll är musslor och räkor sällan nog, i alla fall inte för de tre små gottegrisarna (hört den sagan
Lägg en skiva tryffel eller champinjonhatt mitt på moussen och häll försiktigt över ett skikt, ca 3-4 mm av portvinsgelén och ställ in formarna i kylskåp ca 2-3 timmar
Arbeta ihop detta till en deg , täck över med bakduk och låt jäsa i 1 timme. Att hembakat matbröd ofta känns torrt och trist redan efter en dag är tråkigt, men det finns en bot till det
Enkelt och snabbt, gott och barnvänligt. Svärmors goda recept, lite omvandlat med mera rotsaker i, som är en variant på köttfärssåsen med lite nya smaker som oftast går hem hos de små
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.