2 min
Tillagningstid 5 min Totala tiden 7 min Det här är en gammal klassiker som inte ätits på flertalet år och den tog mig ända tillbaka till studenttiden för den här kombinationen lärde jag mig av en tjej som jag pluggade med. Vanliga äggmackor har säkert de flesta gjort men att kombinera ost och ägg hade jag nog inte tänkt på att göra själv om jag inte blivit visad till det. Det blir lite stuket av en varm macka när väl osten har smält samman med ägget och man kan med fördel krydda med lite chilipeppar till vuxen eller paprikapulver till de lite mindre. Författare: Mejas Mat Recept typ: Frukost Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 1 brödbulle eller 2 skivor bröd 1 ägg 2 skivor ost skirat smör (ghee) (ärtskott om bebis är över 1 år annars uteslut) Vuxen: 2 brödbullar eller 4 skivor grovt bröd 2-4 ägg kärlek (salt & peppar) skivad ost smör ärtskott Instruktioner Smält lite skirat smör i stekpannan och knäck i ägget. Stek på medelstark värme tills genomstekt. Vänd om du gillar vändstekt ägg. Bred lite skirat smör på brödet och lägg på en skiva ost. Lägg det stekta ägget ovanpå ostens och sedan den andra skivan ost samt ev. ärtskott. Låt svalna något och servera sedan bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. 6-10 mån: Använd gärna ett glutenfritt bröd. Uteslut ärtskott då dessa tillhör de gröna bladgrönsakerna. Istället för att steka ägget så koka det och skiva det eller mosa samman med lite avokado om man vill ha lite mer grönt. 6 mån - 1år: Använd gärna ett glutenfritt bröd. Uteslut ärtskott då dessa tillhör de gröna bladgrönsakerna. 3.4.3177
Jag känner mig som en otrolig tråkig mat- och bakbloggare just nu. Men den som väntar på nå gott. Jag har fullt upp i köket med att laga julmat, baka julkakor och göra julgodis så bara jag har lite mer tid kommer jag ge er en massa härliga recept
Det här är ingen direkt hälsomat men rackarns gott. Maken skulle springa 1. 3 mil och hans fru skulle inte det utan kröp ner i sängen en stund till och planerade den önskade frukosten vid målgång
Äggsallad. Blanda ägg, majonnäs, senap, persilja, lök, oliver och paprika. Smaka av med salt, peppar och ev något av det ovanstående om det behövs mer smak
1 Lös jästen med vattnet, ca 30⁰C. Blanda alla ingredienser och mixa ca 2 min långsamt och ca 6 min snabbt eller till degen släpper fint från bunken och har blivit lite elastisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.