Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Muffins. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret (och låt det svalna), häll i gräddfilen och kaffet och blanda samman med äggsmeten
Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Jag hoppas det går upp mot mina höga föräntningar. God Morgon. Hoppas ni har en trevlig söndag. Jag ska strax sätta mig med ekonomiböckerna, så det blir mindre roligt
h Glutenfria och lchf-vänliga fröknäcke1dl solroskärnor1 dl hela linfrön1/2 dl hela sesamfrön3/4 dl pumpakärnor2 dl vatten1/2 tsk flingsalt + lite extra till garnering innan "gräddning"1
många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan