Hej alla glada matvänner. I dag var det sista dagen i skolan med pepparkaka och glögg, men jag missade det för jag har åkt på den obligatoriska, nu är det äntligen lov förkylningen
Perfekt vardagsmat som går snabbare än uppvärmning av mamma Scans köttbullar. Fiskgryta med apelsin- och korianderkräm1 squash, tärnad1/2 msk fänkålsfrön2 burkar krossade tomater6 dl vatten1 msk hummerfond1/2 msk salt1/2 tsk vitpeppar600 g sejfilésaft från 1 apelsin200 g äggnudlar, jag valde bandutseende, 3 min koktid
Som jag skrev om igår, bordet var dukat i sprakande höstfärger med servetter i samma nyanser. Anledningen till att vi åt krabba kan vi tacka Arvid för, han har pratat om krabba ända sedan i kräftskivan i somras - att han skulle tycka att det vore spännande att äta krabba
Rödspättafilérullar fyllda med morots- och purjolöksstavar 600 g filé av rödspätta eller annan plattfisk 1 purjolök i smala stavar om 10 cm 4 stora morötter i smala stavar salt och peppar Förkoka morots- och purjolöksstavarna i ca 7 minuter, så att de blir litet mjuka
Jag tog mig friheten och skrev förra veckans recept som det "kunde tänkas ha gjorts" inte helt korrekt med andra ord, även om jag är övertygad om att det skulle smaka helt suveränt
Mmm, apelsinsåsen lyfter rätten från att vara en vardagsrätt till en att bli en festlig fredagsrätt. 4 portionsbitar lax 1 tsk salt 0,5 krm vitpeppar 1 msk sesamfrö 2 stora rödlökar 2 stora tomater 1 msk smör 0,5 tsk salt Apelsinsås
Fiskgryta för 8 personer 4 fänkålsstånd 2 squash 2 burkar krossade tomater 4 dl vatten 4 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 apelsiner 5 dl creme fraiche 2 knippen koriander, finhackad 1 kg laxfiléer Skär fänkål och squash i bitar modell mindre
Vi har dragit ner på köttdelen på julbordet såsom alla korvar, patéer (av kött) och revbensspjäll. Anledningen är helt enkelt att väldigt lite går åt, de går mest mellan kyl och ugn och sedan får vi slänga dem för att de har blivit för torra