Vi bakade även ett Långpannebröd. Det har varit en produktiv eftermiddag i lilla köket. Nu vilar jag lite i soffan innan det är dags att sätta i gång med kvällsmaten
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Långpannebröd med vetekli. Långpannebröd med vetekli. Hej på er. Här har vi busväder och det är så mörkt och dystert ute (vill ju inte vara tjatig, men hallå - våren & värmen kom hit NU
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
Till ett stort bröd behövs. 50 g färsk jäst5 dl vatten (37grader)1/2 dl honung50 g smör (rumsvarmt)1 tsk salt5 dl havregryn 3 dl rågsiktsmjölVetemjöl resterande mängdGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.