Salt kolapralin, typ det godaste som finns ju. Hej från frisörstolen. Flexade ut lite tidigare idag för att hinna med ett frisörbesök, det tar sin lilla tid när allt mitt hår ska klippas och så ny fräsch färg
Värm mjölken i en kastrull, tills att den är fingervarm (37ºC). Smula ner jästen i en stor bunke och lös den med mjölken socker, salt, tärnat smör och ägg
Sätt ugnen på 110 grader. Skär mindre bitar av fikonen innan du snabbt mixar dem med valnötter, jordnötssmör, havre, müsli, choklad, kakao, marmelad och ägg till en sammanhängande massa (den ska inte bli slät, utan med bitar i)
Blanda mjöl, tärnat smör, salt, farinsocker och 3 msk vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt degen vila 1timme i kylen
Smeten. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ( el. honung) pösigt och vitt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner blandningen i äggsmeten
Kolapralin med macadamianötTill 24 praliner. Min nya form till gjutna praliner är större än min gamla och då tänkte jag att det skulle passa bra med en nöt i
Då var det dags för Melodifestival och Andra Chansen igen. Valde att göra två olika sorters praliner, dels för att det är SÅ gott, men även för att jag behövde göra en steg-för-steg beskrivning till skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.