Låt smöret ligga framme och bli mjukt. Rör alla ingredienserna till den mörka röran och kavla ut den mellan 2 bakplåtspapper så den blir lika stor som pappret
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i smeten
Sitter man med hemtenta så får man göra sitt bästa för att muntra upp sig. Idag tog jag tillvara det sista som citrussäsongen har att erbjuda och gjorde apelsinkräm
Vispa grädden med kakao och florsocker och spritsa ut ovanpå rullen. Garnera med apelsinbitarna . Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåts-papper i botten
Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Rulla samman kakan och lägg den med skarven nedåt. Bred resterande grädde över rullen och garnera med vindruvor och nötter
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Den här gången blev krämen inte jättefast men det gjorde inte så väldigt mycket eftersom att den var tänkt på “pålägg” och därmed gärna skulle vara bredbar
Blanda apelsinsaften med äggulorna och sockret i en kastrull. Garnera med avrunna mandarinklyftor. Servera pajen som den är eller med en blandning av vispad grädde och crème fraiche
Rör ihop glasyren och täck tårtan med den. Apelsinkräm. Toppa med det rivna apelsinskal som är kvar. Klyv kakan och bred på apelsinkrämen, lägg på eventuellt grädde och överst den andra bottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.