Till fisk som steks med skinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst. Härom dagen åt vi torsk och ofta blir det lax men idag valde jag alltså att steka rödspätta
Äntligen finns det MSC märkt rödspätta. Detta är en enkel klassiker med smak av Danmark. Börja med att vända filéerna i vetemjölet sen i äggen och sist i ströbrödet ( du kan behöva fylla på med mjöl och ströbröd)
Stjerneskud - Ångad och stektrödspätta toppad med räkor och kräftstjärtarEn av de mest klassiska smørrebrøden från Danmark och är verkligen ett riktigt stjärnskott med alla de goda tillbehören
hetta upp olivolja i en medelvarm stekpanna. krydda rödspättorna med lök- och vitlökspulver. pressa citronsaft över rödspättorna och servera med rödbetssallad
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.