På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Grillad Fläskfilé. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna
Salta och gnid in paprikan med olivolja. Garnera med persilja. Sila bort eventuell vätska och blanda med hackad persilja, salt och olivolja före servering
Stek pannbiffarna i lite olja så att dom får färg lägg dom i en ugns form, när alla är stekta lägger man i vitlöken, paprikan och tomatpurén i pannan så att allt får steka lite
Blanda i en ugnsform med olivolja, salt och vitpeppar. Blanda fläskkarrén med olivolja, ostronsås, kryddor samt vinäger i en skål att marinera medan du lagar tillbehör
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Grillad Fläskfilé. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.