I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad
Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något. den med hallon och knäckigt täcke men även min gamla klassiker medvaniljcrumble och vit choklad
Har en fin vän i Åsa Ö, hon kom med en god Rabarbermarmeladmedvanilj. rabarber marmelad medvanilj. Sen kom hon även med ett stort knippe med rabarber så jag har kokat en stor gryta med marmelad själv
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. 1 vaniljstång. 1 vaniljstång. Jag kan ju erkänna att jag tyckte att det här recpetet lät lite skumt när jag läste det första gången
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.