Potatisgratängàla Toulouse. Jag lagade till en potatisgratäng med överbliven korvsmet. Bandyskola, schackturnering, nioårskalas, bandymatcher och ju jutsu-träningar
Dela fiskblocket. Sätt ugnen på 225°. Smörja en ugnsform. Krydda fisken med salt och svartpeppar. Lägg ostskivor eller riven ost över och den klippta dillen
Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. Blanda rap- och olivolja tillsammans med citronsaften till marinaden och häll över
Tillsätt laxtärningarna. När potatisen är nästan klar tillsätt dill och persilja. Ca 20 cm lax, tärnad (utan skinn). 1 stor gul lök, hackad 1-2 vilöksklyftor, pressade 2 msk smör 2 tsk curry Ca 500 g potatis, tärnade Ca ½-1 l vatten (beror på hur flytande man vill ha soppan) 1 buljongtärning, vegetarisk 1 ½ tsk salt 2 tsk svartpeppar grovmalen 2 msk dill, klippt 2 msk persilja, klippt Ca 20 cm lax, tärnad (utan skinn) 1-2 msk mjöl 4 msk crème fraiche ½ dl grädde 2 msk flytande citron
Låt den vila en stund i formen. Ugn 150°. Putsa filén. Krydda den med salt, peppar, curry och paprika. Stek den runt om i en stekpanna så den får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.