Grädda dem genast på en plåt klädd med bakplåtspapper, mitt i ugnen i 6-10 minuter. I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
1/3 del av ett paket jäst ca 15-20 g. Öppna inte ugnsluckan under dem första 8-10 minuterna. Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice
Här ovanför ser ni exempel på hur man kan göra hemgjorda pitabröd superduper-goda. ~Lägg kakorna två och två på bakplåtspappersklädd plåt med avigsidan upp och grädda i ca 6-8 minuter
SummaryRecipe NameHembakade pitabrödPublished On 2015-01-18Preparation Time 2HCook Time 15M Total Time 2H15MAverage Rating no rating Based on 0 Review(s)
Igår kväll testade jag något som jag gått och klurat på väldigt länge. Glutenfria pitabröd på grillen. Vi slängde vår pizzasten på kolgrillen och testade
Värm vattnet till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt olja och Pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter
Färsbiff-fyllda pitabröd 4 port. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 krm svartpeppar. 1-2 vitlöksklyftor. Tzatzikin som jag la ut häromdagen var faktiskt ett tillbehör till denna goda rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.