Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt
Kvarna över lite salt - bara något varv. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Man kan såklart variera purjolökssoppan med att tillsätta fisk, broccoli, morötter, toppa med räkoreller om man ser nåt annat gott i sin kyl eller i affären
Tillsätt lök och rör i 1/2 minut, tillsätt smör och buljong, sjud i 3 minuter och lägg sedan i räkorna. Bräsera i 1-2 minuter till under omrörning, salta och peppra. 300 gram scampi/räkor
Som denna currygryta som jag i bland har räkor i men i bland bara gör på rivna morötter och lök. Så kan inte alla barn göra och jag blir illa berörd närt jag hör folk tvinga sina barn att äta upp eller smaka all mat
Skala räkornaeller de soltorkade tomaterna. Fräs den skivade purjolöken i 1 msk matolja ca ½ minut eller tills den blivit mjuk i en kastrull. Värm 1 msk olja och fräs räkor (eller tomater) och nötter i ca 2 minuter. 500 g räkor (eller soltorkade tomater för vegetarianen)
Lägg ut äggskivorna och tomaten i ett fraktalmönster som får dig att förstå att vi alla är en del av ett globalt medvetande, och att det varken finns någon början eller slut
Servera gärna nybakat bröd till - tex DETTA >>. Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Serveras med ris eller pasta och en god sallad förstås. Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Låt det småputtra 5-10 minuter. 0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.