Mina favoriter

Mina favoriter

  • 30 Recept
Mina favoriter
Vit chokladsmörkräm

Vit chokladsmörkräm

I. s. t. ä. l. e. f. ö. r. a. p. c. k. m. d. o. g. n. v. i. h. D. ,. u. å. b. j. R. 1. 0. S. A. G. L. t s
Vit chokladsmörkräm

Vit chokladsmörkräm

Till de flesta av mina tårtor har jag använt vit chokladsmörkräm att spackla tårtorna med innan de täcks med sugarpaste
Nutellasmörkräm

Nutellasmörkräm

Vit chokladfrosting. RÄCKER TILL 12 ST FARSDAGSBAKELSER ELLER 12 ST PÅSKBAKELSER INGREDIENSER 100 g vit choklad 150 g mjukt smör 150 g philadelphiaost
Citroncupcakes med citronfrosting

Citroncupcakes med citronfrosting

Jag älskar verkligen citron. Citron i alla former. Citron passar verkligen bra i det mesta, i matlagning och framförallt i alla bakverk, det är fantastiskt i desserter, kakor, tårtor och i cupcakes
Pavlovatårta

Pavlovatårta

I mitten av augusti hade jag en av mina fina arbetskamrater på besök här hemma och då passade jag på att använda färska jordgubbar en sista gång innan de blev hösttråkiga
Franska sega maränger

Franska sega maränger

Idag har Carro varit här & såklart bjuds det på något gott till kaffet. Hon fick med sig en liten goodiebag med maränger och äppelkaka
Sega maränger

Sega maränger

Har haft massor med äggvita liggandes i kylen i några dagar nu efter att jag gjorde vaniljkräm förra veckan
Rosa Polkagrismaränger

Rosa Polkagrismaränger

Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på  maräng kommer från Leila Lindholms bok  A Piece of cake
Skumtoppar

Skumtoppar

Jag har alltid älskat skumtoppar, eller kokosboller som det heter i Norge. Dom här skumtopparna är utan kokos
Lakritsskumbullar

Lakritsskumbullar

Koka vatten och socker till 124 grader. Vispa äggvitorna lätt tills det blir vitt och lite bubbligt. Öka hastigheten och tillsätt sockerlagen i en stråle
Tjälknöl

Tjälknöl

Ingredienser. Valfritt Nötkött helt fruset 1kg (i detta fall nötrulle). 1 l Vatten. 1 dl Salt. 1 msk Socker. 6 st Enbär
Lammstek i marinad av rosmarin, vitlök, olivolja och citron.

Lammstek i marinad av rosmarin, vitlök, olivolja och citron.

Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Långlagad lammstek på rosmarinbädd

Långlagad lammstek på rosmarinbädd

I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Perfekt stekt rostbiff i ugn

Perfekt stekt rostbiff i ugn

Det är enkelt att få till sin egna perfekta rostbiff. Mycket billigare och mycket godare än att köpa färdigt från scharkdisken
Älgkalvstek med Västerbottenpure och lingonsås

Älgkalvstek med Västerbottenpure och lingonsås

Vi hittade en älgkalvstek i frysen. Och det blev lite "Söndagsmiddag" såhär på lördagskvällen. Du kan göra en klassisk stek både på en större bit älg eller egentligen vilken stek du än har
Kalvstek

Kalvstek

Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis

Marinerad kalvstek

Att lägga kött i marinad är ju inget nytt, men att marinera kalvstek innan tillagning har jag inte testat förut

Rådjursstek med kantarellsås

Söndag kväll.  . Nu är jag färdigjobbad för denna helgen minsann så nu tänkte jag hinna med ett fåtal timmar helg innan den faktiskt är slut för denna gången
Timjankryddad viltstek

Timjankryddad viltstek

Hacka timjanen grovt och fördela den i och runtom steken. Krydda ordentligt med salt och peppar, lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och stek i ugnen i 185° i 50 minuter (59–62 graders innertemperatur)
Viltkyckling

Viltkyckling

Vår släkts paradrätt - alla kategorier - är rådjursstek med en alldeles ljuvlig enbärssås till (recept kommer)