Jag älskar verkligen citron. Citron i alla former. Citron passar verkligen bra i det mesta, i matlagning och framförallt i alla bakverk, det är fantastiskt i desserter, kakor, tårtor och i cupcakes
I mitten av augusti hade jag en av mina fina arbetskamrater på besök här hemma och då passade jag på att använda färska jordgubbar en sista gång innan de blev hösttråkiga
Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
Koka vatten och socker till 124 grader. Vispa äggvitorna lätt tills det blir vitt och lite bubbligt. Öka hastigheten och tillsätt sockerlagen i en stråle
Mina lärdomar är dock. Vid gårdagens middag med goda vänner bjöd vi på lamm som huvudrätt. Blev själv nöjd och det är alltid tacksamt med gäster som gillar rosa kött
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Vi hittade en älgkalvstek i frysen. Och det blev lite "Söndagsmiddag" såhär på lördagskvällen. Du kan göra en klassisk stek både på en större bit älg eller egentligen vilken stek du än har
Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Den fick inte bara mycket beröm av Henrik utan alla mina roomies också. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Söndag kväll. . Nu är jag färdigjobbad för denna helgen minsann så nu tänkte jag hinna med ett fåtal timmar helg innan den faktiskt är slut för denna gången
Hacka timjanen grovt och fördela den i och runtom steken. Krydda ordentligt med salt och peppar, lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och stek i ugnen i 185° i 50 minuter (59–62 graders innertemperatur)