Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
Börja med att vispa smör och socker pösigt. Citronfrosting. Provstick gärna med en tandpetare för att se om de är klara, stickan ska vara torr när du drar ut den ur muffinsen
Och som sagt är jag besatt av citron så det blev citroncupcakesmedcitronfrosting. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning
Dock så kan jag tycka att en cupcake med en fräsch frosting kan vara något av det godaste som finns. Det blev dessa härligheter med morotskakefrosting uppepå typ
Ett smarrigt recept på citronmuffins medcitronfrostingIngredienserCitronmuffins. Till vår påskmiddag testade vi att göra citroncupcakes som blev makalöst goda och för att göra det lite mer påsk över citroncupcaksen så dekorerade vi dem med några chokladägg på toppen
Citroncupcakes. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker fluffigt och vitt. Välj nu om du vill mixa bärkompotten helt slät, eller ha den som den är med bitar i
Sedan fördelade jag resten av smeten och var mycket noga med att hallonen skulle bli täckta. Vispa smöret krämigt med elvisp, häll i cream cheese och vispa ihop det ordentligt
Tidigare i veckan bakade jag citroncupcakes och dessa pryddes med en frosting som jag har gått och tänkt på att jag ska prova göra, italiensk marängfrosting med smak av vanilj
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner, växelvis med kesellan. Låt svalna heltCitronfrosting100g philadelfiaost50g smörsaft och skal av ½ citron1tsk vaniljsocker5dl florsockerVispa ihop och låt stå kallt en stund innan den spritsas på cupcakesen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.