Späd med buljong och tomatpuré. Låt kräftstjärtarna rinna av och lägg sedan ner dem i såsen. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och servera den tillsammans med kräftsåsen
200 g kräftstjärtar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g kräftstjärtar 200 g färska champinjoner Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger ½ dl finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar ev 1 msk konjak
Koka quinoan tillsammans med en buljongtärning, koka enligt anvisningarna på paketet. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene yta
Klicka ut röran och toppa med avocadotärningar och kräftstjärtar. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök, skånsk senap, sambal oelek och klippt dill
Quinoasalladmed granatäpple, fetaost och dadlar. Denna sallad med röd quinoa, bladspenat, granatäpple, fetaost och färska dadlar är så galet god och passar perfekt för årstiden
Eftersom vi började med efterrätten så kan lika gärna huvudrätten komma i mitten. Visst börjar det klia lite i fingrarna att sätta igång med höstiga grytor och mustiga soppor, men det är augusti ännu och augusti för mig är sommar
Hetta upp oljan i stekpanna och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna. Rulla runt kräftstjärtarna i blandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i panko
Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Servera med sallad, zucchinipasta, broccoli eller färsk pasta om man inte äter LCHF
Ordförrådet har gått på semester så ni får hålla tillgodo med en bildkavalkad istället. Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken, hacka pistagenötterna grovt och blanda med quinoan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.