Brioche är ett franskt frukostbröd med smör och ägg i degen. Jag brukar göra det som formbröd eftersom jag tycker att det är fantastiskt gott att rosta, men man kan också baka ut briochedegen till små bullar och grädda dem i 250 grader ca 10 minuter
Choklad, cheesecake och brownies är nog det bästa jag vet och i dessa godbitar kombineras alla tre. Brownien är chokladig, saftig och mjuk och på den kommer ett lager med både vanlig cheesecakesmet och chokladcheesecakesmet
Jag har förstått att det finns något som heter chiamarmelad – alltså marmelad gjort på chiafrön. Skillnaden mellan sylt och marmelad är att sylt är tunnare i konsistensen medan marmeladen har en lite tjockare konsistens så att den ligger kvar på smörgåsen utan att rinna av eller absorberas av brödet
Ännu en strudel, här med hackad mörk choklad och inlagda körsbär, schokolade- und kirschenstrudel. Vill man ha lite ”vuxensmak” tillsätter man lite Kirschwasser