Mycket smoothie blir det nu när det är sommar och värme. Denna gjorde jag i lördags morgon precis innan allt stök med äldste sonens födelsedagskalas påbörjades
Idag blev det lite nybakt frukostbröd till frukost. Du behöver. 1 dl havremjöl (malda havregryn) 2 dl grovt rågmjöl 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 banan 150 g lättkvarg 20 g gojibär (kan uteslutas) 50 g solrosfrön (kan uteslutas) Blanda havremjölet med
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en degbunke. Tillsätt margarin och fil. Använd gärna träslev till att blanda ingredienserna ordentligt
Idag bestod lördagsfrukosten/lunchen av nybakade scones. Jag har varit otroligt sugen på scones hur länge som helst nu och idag tog jag mig äntligen i kragen och fixade till några som jag överraskade sambon med när han tillslut vaknade
Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en skål. Rör ner matfett och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg med hjälp av en träsked