Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Här är ett bra recept på en fantastiskt god jordgubbssaft. Tack vare att den är rårörd bevaras c-vitaminerna från jordgubbarna så man kan dricka den med iallafall lite bättre samvete
Sommarsmaker mitt i vintern. Smuldeg100 g smör3 msk råsocker1½ dl vetemjöl1½ dl havregrynFyllning0,5 l skivade jordgubbar350 g späd rabarber1½ dl strösocker1½ msk potatismjölSmält smöret i en kastrull, tillsätt socker vetemjöl och havregryn
Skölj och skiva purjolöken. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet. Häll på grädde, messmör, fond och kaffe och låt koka ihop i några minuter
Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp