Vad säger ni, visst kan det väl vara på tiden att bloggen börjar bjuda på lite bröd. För att vara ärlig så har jag inte bakat så värst många bröd i mitt liv, men det är något jag verkligen vill ändra på
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Nyttigt bröd - Hälsobröd. Detta brödet innehåller många nyttigheter. Skåra rutor i brödet. (innan gräddning kan du pensla brödet med vatten och strö över lite fiberhavregryn)
1 dl brödsirap. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
För ett tag sedan gjorde jag Ernst enkla bröd. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpakärnor
En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Inte mindre än tre gånger har jag bakat det här goda frukostbrödet den senaste veckan
Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen. Arbeta in lantbrödsmjölet. _________________________________________________________________________________Alla mina brödrecept hittar du HÄR >> Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott