1 timme
i rumstemperatur till det syns att vätska börjar lämna köttet
6-7 timmar
senare har jag åstadkommit kallrökt lax. Vid drygt 5 grader i luften höll sig fisken under 20. Smaken tilltar med ett par dagars förvaring i kylen.
Ja, det stämmer. jag gillar lax. Färgen, smaken, priset. Det är en mångsidig fisk, rik på nyttiga fetter. Den är lätt att tilllaga (kokt, stekt, grillad, gravad m m), passar ihop med de flesta tillbehören och de flesta vinerna
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Lax med fetaost och örter. 2015-09-04, 19. 42. Gårdagens lunch bestod av laxfilé med ett träcke av fetaost och örter som serverades tillsammans med ugnsrostad potatis och sallad
1. Ta ut och tina laxen. 2. Potatis. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. 3. Citrongräddsås. Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.