Köttbullar med gräddsås & lingon
Koala's Kitchen
Koala's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jag satt och skrev recepten till matkassen som kommer vecka 17 och då har vi svenska veckan med tadaa köttbullar. Vabbar så förutom att försöka jobba medan ungarna är för sjuka för dagis (magproblem) men pigga nog för att vara små pain in the… så sysselsatte jag dem med att rulla köttbullar då jag blev lite sugen medan jag skrev recepten. Det gjorde jag dock efter att de sett Kalle och chokladfabriken, lekt med Pet Shops och ritat så jag fick några timmars jobb i alla fall. Det här är mitt recept och liknar inte riktigt det i kassen, precis som det ska vara. Sen kan man självklart förenkla och byta ut potatisen i köttbullarna mot ströbröd och strunta i att steka löken och nu provade jag med kalvfärs men både nöt och bland funkar lika bra. Om man dessutom har nån stackars kvarglömd burk svartvinbärsgelé hemma så kan man ha 1 tsk i såsen.
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör + steksmör
  • 1 stor gul lök
  • 500 g kalvfärs
  • 1 morot
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 fp lingon,
  • 500 g haricots verts

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.