Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Bryn grytbitarna i olivolja och margarin och krydda med den grekiska kryddan
[capital_P_dangit] => Array. Hallå, nu måste jag bara få dela med mig av kvällens middag här hemma. Inte så svårt egentligen då det finns så mycket gott att trolla fram, som det här – kycklinggyros
Dela upp färsen i rutor och lägg färsrutorna i nybakat pitabrödmed diverse olika grönsaker som du tycker om samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tycker om
Servera med ris eller kokt potatis. Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex. Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag har skrivit
Tänk er en varm kväll i Grekland där man sitter på strandpromenaden med en gyros i handen. Luta er sedan tillbaks och insup medelhavets snabbmat när den är som bäst
Ingredienser Portioner. 8 3/4 gurka 1 1/2 tsk salt 2 vitlöksklyftor 3 1/2 dl grekisk yoghurt eller naturell (se Tips) 1 tsk citronjuice eller vinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera i varma pitabrödmed tzatziki, strimlad isbergssallad, skivad tomat, gurka och rödlök. Mixa samman oregano, paprikapulver, spiskummin, senapsfrön, ingefära, chiliflakes och vitlöksklyftor med olivolja till en kryddpasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.