Tunn botten, tjock botten typ pan pizza, med egen pizzadeg, färdigköpt pizzadeg, på tortillabröd, på tunnbröd, på hönökaka eller som här, på formfranska
Otyget med chipsätandet har fått vårt kära Folkhälsoinstitut att åtskilliga gånger höja ett förmaningens finger och beskäftigt läxa upp oss mindre vetande medborgare om det olämpliga i att undergräva vårt välbefinnande med sådan skräpföda
Otyget med chipsätandet har fått vårt kära Folkhälsoinstitut att åtskilliga gånger höja ett förmaningens finger och beskäftigt läxa upp oss mindre vetande medborgare om det olämpliga i att undergräva vårt välbefinnande med sådan skräpföda
Brödet kräver ingen jäsning och degen är lättarbetad. Brödet reser sig som naanbröd ska göra, dock kan man aldrig jämföra en deg med bakpulver med en som har jäst
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen)
Fullkornsdinkelbröd med solroskärnor. Fast idag handlar det om bröd, inte sötsaker. Till en början kan jag ju nämna att brödkulturen här i Tyskland definitivt hamnar på plussidan om jag ska lista bra och dåliga saker med att bo här
Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Bröd är något som är riktigt kul att göra. Jag har ändå sedan liten fått baka bröd tillsammans med min pappa som är bagare så jag har det lite "i blodet" kan man säga
½ dl brödsirap. Rågsiktsbröd 2 limpor Du behöver. 50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här