Kokosbollar med smak av kaffe och carob. Här har grundreceptet på våra HÄLSOSMARTA bollar smaksatts med två av mina smakfavoriter för tillfället - kaffe och carob
Rör i smör och kokosfett tills det blir en jämn smet utan klumpar. Eller vardags godis också för den delen om du är en av dom som klarar att ta en till kaffet
Perfekt till kaffet eller som mellanmål. Vem gillar inte kokosbollar. 1 msk starkt kallt kaffe (kan uteslutas). 1 msk starkt kallt kaffe (kan uteslutas)
Tillsätt kaffet och sedan vattnet, lite i taget. Det fick bli en nyttig variant av kokosbollar där kokosmjölet fick stå för den karaktäristiska kokossmaken
Vänd ner mjölet och rör försiktigt tills det inte finns några klumpar (i min Ankarsrum gör jag detta på lägsta hastighet på vispen men tycker inte en vanlig elvisp går att köra sakta tillräckligt för att göra så utan gör det då med en slickepott)
Häll nybryggt kaffe över spriten. Floata försiktigt grädden i kanten av kaffet så att den skiktar sig. 1 liten rackare3 cl baileys3 cl cointreau15 cl nybryggt kaffegrädde, lättvispadchokladströsselMät upp baileys och cointreau i ett irish coffee-glas eller ett vinglas. 15 cl nybryggt kaffe
Smält chokladen och doppa de frysta kokosbollarna så de täcks runtom, lägg vartefter på skärbräda med smör-/bakplåtspapper, ställ sen in kylen att stelna helt
Vad hade vi gjort utan denna underbara dryck. Idag är det Kaffets dag - detta svarta guld som många av oss behöver för att få våra kroppar att vakna varje morgon eller den efterlängtade uppiggande drycken varje eftermiddag när energin dalar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.