Kokosbollar skumbollar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,25 msk gelatinpulver
  • 13,5 msk vatten
  • 15 dl strösocker
  • 11 dl vatten
  • 12 äggvitor från stora frukostägg eller tre små
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 dl kokosflingor
  • 12 msk solrosolja eller majsolja till formenLös gelatinpulver i 3,5 msk kallt vatten. Låt svälla en stund. Häll strösocker i en kastrull med 1 dl vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig och sätt sedan att svalna något. Vispa under tiden äggvitor till hårt skum några minuter. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde och är fast i konsistensen - ca 40 minuter. Rosta riven kokos i en stekpanna. Smörj en form med höga kanter med olja. Formen ska vara ungefär som en halv långpanna i storlek. Häll halva kokosmängden i bottnen av formen. Blanda ner vaniljsocker i äggvispet och vispa någon minut till. Häll i skumsmeten i formen och strö på resten av kokosen. Täck med plastfolie och låt kokosrutorna stelna ett par timmar i kylen, räkna ca 4 timmar. Vänd upp på en bricka eller skärbräda. Skär i kuber och servera. Eller vänd kanterna i mer kokos och servera. Nu kan du även doppa kokosbollarna helt eller delvis i choklad och sedan i fler kokosflingor om du önskar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.