Häll i kycklingbuljongen och kokosmjölken och koka ihop allt. 1 tetra kokosmjölk 500 gr (med så lite tillsatser och vatten som möjligt). När allt har kokat ca 5-10 min slänger du i grönsakerna så att de inte kokar sönder. 4 kycklingfileér 1 tetra kokosmjölk 500 gr (med så lite tillsatser och vatten som möjligt)
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Låt koka upp i någon minut, Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga. Efter julmat, nyårsmat, godis, snacks och övriga onyttigheter är det ganska gott att få äta lite ”vanlig” mat igen
Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och hönsbuljong. Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter. 400 ml lätt kokosmjölk
Häll över kryddblandningen och kokosmjölken, låt koka upp. Tillsätt wok saucen och låt koka upp. ca 400 g kycklingfilé1 påse Paneng red curry spice mixsockerärter1 burk kokosmjölkmatoljaStrimla kyckingen i tunna skivor. 1 burk kokosmjölk
Häll på kokosmjölk. 1-2 msk röd currypasta3 dl kokosmjölk1 dl jordnötssmör1 dl vatten+1/2 fond du chef kyckling1 msk råsocker2 msk färskpressad limejuice1-2 msk asiatisk fisksåsHET GURKSALLAD MED OCH CHILI. Koka ihop 2-3 minuter
Marinerade kycklingspett. Sätt ugnen på grill 250°. Pressa limefrukten och riv dess skal. Blanda med, japansk soja, rapsolja, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar
Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar. Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen
Hacka de rostade bröden i bitar, finhacka gräslöken. Mixa brödbitarna till smulor, häll över i en skål och lägg sedan i den finhackade gräslöken, blanda ihop
Ikväll har vi lagat ett gammalt beprövat recept. Första gången jag bjöd min sambo på mat var det faktiskt den här rätten och han åt och åt och ÅT, har nog aldrig sett en karl äta mer på en och samma gång som då haha