Mina favoriter

  • 33 Recept
Mina favoriter
Creme Brulee med recept

Creme Brulee med recept

En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Skinka och broccolipaj

Skinka och broccolipaj

Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Ugnsomelett med champinjon,lök och bacon stuvning Lchf

Ugnsomelett med champinjon,lök och bacon stuvning Lchf

Detta blev gårdagens mat. Lätt att fixa iordning och supergott. Sån här liknande brukar jag ofta även göra som en liten rätt vid julbordet, fast då bara botten och sen champinjonstuvning eller byta ut till brysselkål
Kalljäst frukostbröd

Kalljäst frukostbröd

Glömde att ta fram surdegen imorse så till morgonens frukost får det bli kalljästa frallor. Brukar ha en strykande åtgång och ätes med nutella eller marmelad (av barnen)
Mild kebabsås

Mild kebabsås

Här är en sås som blev väldigt närbesläktad i smak och smarrighet nämligen den milda kebabsåsen som jag alltid tar på mina pizzor och i kebabrullen
Pasta med fläskfilé

Pasta med fläskfilé

Idag har jag faktiskt börjat arbetsträna. Ett kort besök på ett nytt ställe, mest bara för att hälsa på men i morgon kör vi igång på riktigt
Fläskfilé med banan och curry

Fläskfilé med banan och curry

Jag brukar i vanliga fall göra fläskfilé med banan med såsen direkt i stekpannan, men den här gången testade jag att göra det som gratäng istället och det blev gott det med
Silviakaka

Silviakaka

I veckan fyllde drottningen år och vad passar väl då bättre än att baka en Silviakaka. Fast ärligt talat var det inte alls meningen att det skulle bli just Silviakaka den här gången, utan jag skulle göra en julkaka efter ett recept från Englands mästerbagare Paul Hollywood
Scones

Scones

Just nu följer jag programmet Hela England bakar på TV. För några veckor sedan bakade deltagarna scones och dem fick Paul Hollywood´s recept att utgå ifrån
Paul Hollywoods Ciabatta

Paul Hollywoods Ciabatta

400 g vetemjöl special7 g torrjäst300 ml vatten30 ml olivolja7 g saltmannagryn1. Blanda hälften av mjölet och 4 g av jästen, med hälften av vattnet, i en skål
Blåbärssmulpaj

Blåbärssmulpaj

Jag vet inte hur jag ska börja beskriva denna under bara blåbärspaj. När jag skapade receptet ville jag få in en smak av kola och valde därför att använda muscovadosocker i fyllningen
Gi-müsli med sojaflingor

Gi-müsli med sojaflingor

Hacka valnötterna och pecannötterna grovt, och mandeln fint. Blanda alla ingredienser och förvara i burk med tätslutande lock
HEMMAGJORDA MÜSLIBARS

HEMMAGJORDA MÜSLIBARS

Jag har bakat två morotskakor, mina ätbara presenter till henne. Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen
Lyxig kladdkaka i långpanna

Lyxig kladdkaka i långpanna

Kräftskivan förra helgen med barnen, partners och kompisar gick äntligen av stapel och till efterrätt fick det bli en lyxigare variant av kladdkaka, i långpanna
Biskvier LCHF-style

Biskvier LCHF-style

Inför kommande helgs festligheter har jag bakat biskvier. Små godingar som jag bakat många gånger. Den här gången med alla gästers preferenser i åtanke blev de mer åt LCHF-hållet
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Jag har ett gäng maträtter och bakverk på en lista som jag tänker att jag ska laga någon gång. Gårdagens mat kom från den listan, nämligen pulled pork
FISKGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH CITRON

FISKGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH CITRON

I dag var jag riktigt sugen på att laga något riktigt gott till kvällsmat. Bloggen och matlagande har inte riktigt kommit i främsta rum, nu så här i slurtspurten inför öppnandet av butiken på fredag
PAPRIKAFYLLD LAXFILÉ OCH BASILIKASÅS

PAPRIKAFYLLD LAXFILÉ OCH BASILIKASÅS

Påsken har inneburit konstant mättnad för fröken Kårdahl. Är det inte på mat så är det på choklad. Det ska ändå sägas att det var obeskrivligt skönt att efter stängning i går, dra till mor och far och bli serverad god mat