Zucchininudlar. Posted on augusti 20, 2013 by Virrmyra. Nu är det skördetid för zucchini, och jag hade förmånen att få med mig ett par kilo hem från mammas trädgårdsland
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt
Rör ut jästen med det värmda degspadet (37°) och blanda med Fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och kardemumma samt ungefär 10 dl glutenfri mjölmix
Igår var det den 24 maj. ”Jaha” tänker ni säkert. ”Vadå då. Det är den 24 maj varje år vid den här tiden. ” Jo visst är det så kära vänner, och det är faktiskt så att 24 maj är lika … Fortsätt läs →
Ännu en härlig fredag är här, idag med sol och en härlig utomhustemperatur. Det slog mig att jag inte har haft vare sig långkalsonger eller täckbyxor en enda gång denna vinter och det är ovanligt med tanke på vilka temperaturer det kan sjunka till
Gudars skymning vilket väder vi har fått hörni. Här i Växjö är det verkligen T-shirtväder, och jag spenderar så mycket tid jag kan under bar himmel – fikandes, pratandes, promenerandes och hela tiden njutandes
Utan mjölkprodukter och bröd behöver man tänka lite annorlunda kring frukost. De substitut som finns uppfyller inte alltid näringsbehovet eller kan vara svåra att hålla sig mätt på
Temat för oktober är nypon, och då vill jag givetvis bidra med mina goda OCH nyttiga nyponmuffins. Bloggen Det Gröna Skafferiet (som för övrigt är en av finalisterna till Matbloggspriset, gå gärna in och rösta och bidra därmed till en gåva till Stadsmissionen) har som flera andra bloggar ett månadstema, där man kan skicka in bidrag