Desserten blev alltså en mandeloch citronbotten med färska bär och italiensk maräng. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något med färska bär och italiensk maräng
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos ochmandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschips ochmandelspån. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Seg, kola med mycket smak av kokos ochmandel. Slutresultatet denna härliga kola som kan avnjutas vare sig du inte tål mjölk och kanske till ochmed är vegan
Vänd till sist ner mjölet med en slickepott. Vispa mjukt smör och socker pösigt och ganska vitt. Kakan kan serveras med allt, grädde, yoghurt glass, keso endast du bestämmer vad som är sommar för dig
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokos ochmandel
Spritsa eller klicka ut marängen överst och bränn av med en brännare. Min bakelse består av kokosmusslor, dulce de leche, röda vinbär och italiensk maräng
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde av valfritt slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.