Mina favoriter

  • 50 Recept
Mina favoriter

Chokladbollar

Ingredienser till ungefär 15 chokladbollar. 1/2 dl kokosmjölk, fet, krämig variant. 2 rågade msk rumsvarm kokosolja
Kanderad ingefära

Kanderad ingefära

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Testade att göra kanderade apelsinskal och blev förvånande förtjust
Inlagd ingefära (Gari)

Inlagd ingefära (Gari)

Jag tycker att det är så gott med inlagd ingefära. Den har en självklar plats som tillbehör till sushi, men enligt mig så är det gott till det mesta
Mjölkfria våfflor

Mjölkfria våfflor

Idag är det våffeldagen. I vår familj äter vi ofta våfflor, så det blir nog inte glädjeyra när jag plockar fram laggen idag
Våfflor

Våfflor

Imorgon är det våffeldagen och efter en lång dag med innebandy igår och sovmorgon idag, så började vi helt enkelt dagen med att grädda våfflor
Lyxig smörgåstårta med räkor

Lyxig smörgåstårta med räkor

Fyllning 1. Låt tonfisken rinna av. Ev. mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kaviar och citronsaft
Krämig och lyxig smörgåstårta

Krämig och lyxig smörgåstårta

Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta
PINOCCHIOTÅRTA

PINOCCHIOTÅRTA

I söndags slängde jag snabbt ihop denna smarriga tårta som har en ljuvligt god botten p g a att den bakas endast på äggula samt det goda marängtäcket med flagad mandel
Ris krispies marängtårta

Ris krispies marängtårta

Ris krispies marängtårta. Inga ord behövs - den här är underbar. 4 äggvitor. 2,5 dl socker. 4-5 dl ris krispies
Min absoluta favorit tårta

Min absoluta favorit tårta

Igår fyllde jag år och i söndags hade jag kalas. Jag bjöd då på den här goda tårtan. Den har varit min favorit ända sedan barndomen
Marängkrisptårta

Marängkrisptårta

Förbered bakplåtspappret. Alternativ 1. Ta fram en långpanna 30x40 cm och klä med bakplåtspapper. Alternativ 2
Maräng Tårta

Maräng Tårta

Gärna varmluftsugn. 150 C°. Maräng. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Häll i rispuffarna
Smörgåstårta

Smörgåstårta

Tjohoo. *vinkar*. Vi har inte gett upp bloggen. vi har inte heller flytt långt ut i skogen där det inte finns något internet
Räktårta

Räktårta

Här njuter vi i fulla drag av den sista lediga kvällen på ett tag. Fika i soffan framför inspelade tv-serier
Polkaneltårta

Polkaneltårta

Här kommer ett recept på hur man gör Polkanelbakelsen som tårta. Jag har fått flera frågor och mail om hur man bäst skulle kunna göra om bakelserna till en större tårta, och jag ville bara testa ett par gånger själv innan jag la ut det
Smörgåstårta

Smörgåstårta

Jag använder endast en sorts fyllning i min smörgåstårta ,, Gillar inte när man blandar leverpastej, skinka , mimosa etc ,, nä jag vill ha en kletig mumsig röra i mina
Smörgåstårta med leverpastej

Smörgåstårta med leverpastej

Lägg ut landgångsbröd. Bre på leverpastej. Ha sen på bostongurka. Landgångsbröd. Mjukost. Leverpastej. bostongurka
Skagentårta med löjrom

Skagentårta med löjrom

Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med en form eller tallrik, cirka 22 centimeter i diameter
Pepparkakskladdkaka

Pepparkakskladdkaka

Till efterrätt på kalaset blev det en pepparkakskladdkaka som serverades med vaniljglass. Choklad och jul på samma gång
Mockatårta

Mockatårta

Vispa socker och ägg poröst. Smält margarin och choklad. Häll ned de torra ingredienserna och sist smör-chokladblandningen
Vit chokladcheescake

Vit chokladcheescake

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare och häll i smöret. Lägg massan i en form med avtagbar kant och packa massan hårt
Vit och mörk chokladtryffeltårta

Vit och mörk chokladtryffeltårta

Vit och mörk chokladtryffeltårta. 200 g digestivekex. 50 g smält smör. Mörk tryffel. 2,5 dl grädde. 1,25 dl socker
Mockatårta – en kaffeälskares dröm!

Mockatårta – en kaffeälskares dröm!

I en av mina äldsta kokböcker – Stora kokboken från 1945,  så hittade jag ett recept, dock med sockerkaksbottnar och inte enbart marängbottnar så som jag minns tårtan
Höjdare

Höjdare

Manfred Enoksson på Saltå Kvarn tjatar alltid om att det är enkelt att "göra om" vanligt, ekologiskt vetemjöl till ett vetemjöl som likt det trendiga Manitoba Cream-mjölet gör att att brödet reser sig bättre